Εις βάθος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφοι)

Άνθρωποι με κινητική αναπηρία απολαμβάνουν τη χαρά της θάλασσας και την εξερεύνηση του βυθού, ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση. Η ελευθερία κινήσεων στο νερό και γενικότερα  η άσκηση βοηθά σημαντικά την ψυχική και φυσική κατάστασή τους.

Ένα, δύο, τρία… πάμε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

Στην ταινία παρουσιάζεται ένα απόσπασμα από χορευτική παράσταση του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου κωφών και βαρηκόων Αργυρούπολης. Μαθητές με προβλήματα ακοής χορεύουν hip hop, νοιώθοντας μόνο τις δονήσεις της μουσικής και μετρώντας το ρυθμό.

«Πάμε μαζί…» - κινητική αναπηρία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(19 ψήφοι)

Οι άνθρωποι με κινητική αναπηρία ζουν, αναπτύσσονται και μαθαίνουν στον ίδιο κόσμο που ζούμε όλοι μας. Είναι ίσοι κι εξίσου σημαντικοί με όλα τα μέλη μιας κοινωνίας. Η ταινία της εκπαιδευτικής τηλεόρασης φωτίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το σύνθετο και πολυδιάστατο φαινόμενο της κινητικής αναπηρίας τονίζοντας τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας στη ζωή όλων μας.

Νοηματική γλώσσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

Μία από τις βασικότερες ανάγκες μας είναι η επικοινωνία και όχημά της ο λόγος.Όταν όμως τα πράγματα δεν μπορούν να λεχθούν με λόγια;Τότε καταφεύγουμε σε μια πρωταρχική μορφή επικοινωνίας, τη γλώσσα του σώματος. Οι σύγχρονες νοηματικές γλώσσες κινούνται σ’ ένα ευρύ πεδίο και εξερευνούν το σώμα μιας κατεξοχήν σιωπηλής μορφής επικοινωνίας