Οι 8 πιο λαχταριστές φάσεις της Σελήνης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Οι μαθητές της Β τάξης των συστεγαζόμενων 2ου & 6ου Αρτέμιδος μαθαίνουν τις φάσεις της Σελήνης (εικαστική αναπαράσταση με μπισκότα) στα πλαίσια του προγράμματος "Playing with Protons" "Παίζοντας με τα πρωτόνια".

Μαθαίνουμε τους γαλαξίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Οι μαθητές της Β τάξης των συστεγαζόμενων 2ου & 6ου Αρτέμιδος μαθαίνουν τους γαλαξίες στα πλαίσια του προγράμματος "Playing with Protons" "Παίζοντας με τα πρωτόνια".

6 αγαπημένες συνταγές για να κατασκευάσεις το σύμπαν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ένα έργο των μαθητών του 4ου ΔΣ Αρτέμιδος βασισμένο στο πρότζεκτ ″Récits de physique pour fabriquer l’univers″ των Margaux Khalil, Claire Thibon, Julien Bobroff, Roland Lehoucq″ (στα αγγλικά η μετάφραση είναι ″Six favorite recipes to cook up the universe″). Μέσα σε μια θεατρική μακέτα διαστάσεων 50 x 35 x 35 ξετυλίσσονται 6 σπονδυλωτές αφηγήσεις για την κατασκευή ενός μαγνήτη, ενός διαμαντιού, μιας σαπουνόφουσκας, του κεραυνού, του γαλαξία και του αστέρα.

Προσομοίωση του πειράματος CMS (CERN)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος παρουσιάζουν την προσομοίωση του πειράματος CMS (CERN) με Led chaser circuit και Led flash circuit.

The Quark show

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Μια δημιουργία των μαθητών της Στ΄τάξης του 2ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος στα πλαίσια του προγράμματος "Παίζοντας με τα πρωτόνια" του πειράματος CMS στο CERN, όπου πολλές επιστημονικές γνώσεις παρουσιάζονται με την κατάλληλη δόση χιούμορ.