Παιδιά της ίδιας γης: υπάρχει τρόπος, τόπος και χρόνος γέννησης του ρατσισμού;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ένα βιωματικό εργαστήριο σε δύο μέρη βασισμένο στο έργο του Volker Ludwig «Μια γιορτή στου Νουριάν». Στο Α’ Μέρος, με κύριο εργαλείο το συγκεκριμένο έργο, θα διερευνηθεί η δημιουργία του φαινομένου του ρατσισμού ως ένα γέννημα των κοινωνικών συνθηκών. Το Β΄Μέρος περιλαμβάνει εργαστήριο ανάγνωσης, προετοιμασίας/ πρόβας σχολικής ή άλλης ερασιτεχνικής παράστασης. Πως αναπαριστώνται οι κοινωνικές θεματικές και πως εφαρμόζεται η κοινωνική κριτική μέσα από την κωμωδία και την Μπρεχτική δραματουργική δράση.

 

  

Το πενταήμερο αυτό σεμινάριο περιλαμβάνει 6 κύρια Εργαστήρια, πολλά "μίνι" εργαστήρια, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις εργασιών μελών & φίλων, παραστάσεις, δραστηριότητες στη περιοχή του Πηλίου (πεζοπορία, ξεναγήσεις κά), παιχνίδια, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ. 

Μαζί μας θα είναι ως εμψυχωτές εργαστηρίων σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί, ηθοποιοί, κινηματογραφιστές, μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο David Pammenter, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ο Greg Naughton, η Ηρώ Ποταμούση, ο Τάκης Τζαμαργιάς, ο Νίκος Γκόβας, η Χριστίνα Ζώνιου, ο Στέλιος Βγαγκές, η Νάσια Χολέβα, η Μαρία Λεωνίδα, o Βασίλης Κουκαλάνι, η Ιουλία Πύρρου, η Νίκη Καράλη, η Υρώ Μιχαλακάκου, η Τζένη Καραβίτη, η Πατρίτσια Απέργη και πολλοί ακόμα...

 

 

 

Πολυμέσα